2019-04-25

Staat geloof in de Bijbel gelijk aan geloof in de Heer?

 
Christelij kefilm ‘Verbreek de betovering’ Clip 4 - Staat geloof in de Bijbel gelijk aan geloof in de Heer?
De meeste dominees en ouderlingen van de religieuze wereld geloven dat de Bijbel de Heer vertegenwoordigt, en dat geloof in de Heer gelijk staat aan geloof in de Bijbel, zoals geloof in de Bijbel gelijk staat aan geloof in de Heer. Zij geloven dat eenieder die afwijkt van de Bijbel geen gelovige meer mag worden genoemd, en dat je alleen zal worden gered en het hemelse koninkrijk zal binnengaan als je vasthoudt aan de Bijbel. Kan de Bijbel waarlijk de Heer vertegenwoordigen? 

 Welke relatie bestaat er precies tussen de Bijbel en de Heer? De Heer Jezus zei: “Onderzoek de Schriften, want jullie denken daarin eeuwig leven te hebben, en ze getuigen ook van mij. En toch willen jullie niet tot mij komen om het leven te verkrijgen” (Johannes 5:39-40). Almachtige God zegt: “Want wat is uiteindelijk belangrijker: God of de Bijbel? Waarom moet Gods werk met de Bijbel overeenkomen? Kan het zijn dat God het recht niet heeft de Bijbel te overtreffen? Kan God niet afwijken van de Bijbel en ander werk doen? Waarom hielden Jezus en Zijn discipelen zich niet aan de Sabbat? … Je dient te weten wat eerst kwam, God of de Bijbel! Hij was de Heer van de Sabbat, kon Hij dan niet ook de Heer van de Bijbel zijn?” (Het Woord verschijnt in het vlees).

Sommige bijbelteksten zijn ontleend aan de Nieuwe Bijbelvertaling © 2004/2007 Nederlands Bijbelgenootschap. www.debijbel.nl

Uit ‘De Kerk van Almachtige God’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten