2020-04-02

De rampen komen de afgelopen jaren vaker voor, hoe kunnen we wijze maagden worden om de Heer te verwelkomen?

Ik denk dat dit onderwerp heel belangrijk is. Ja zeker, nu zijn er frequente rampen zoals: het nieuwe coronavirus in Wuhan, China, dat de wereld heeft geschokt, heeft zich wereldwijd verspreid; De vulkaanuitbarsting in de Filippijnen, bosbranden in Australië, deze rampen vervullen de profetie van de Heer in de Bijbel: “Want die dagen zullen zulke verdrukking zijn, welker gelijke niet geweest is van het begin der schepselen, die God geschapen heeft, tot nu toe, en ook niet zijn zal.”(Marc. 13: 19). Het is te zien dat dit de cruciale tijd is om de Heer te verwelkomen.
Zoals iedereen die in de Heer gelooft weet, is het essentieel om een wijze maagd te zijn om de verschijning van de Heer te verwelkomen. Hoe kunnen we wijze maagden worden om de Heer te verwelkomen?
Terugkijkend naar het verleden, toen de Heer Jezus kwam om te werken, herkenden Zijn discipelen, zoals Petrus, Nathanael, Matteüs etc, vanuit de woorden van de Heer Jezus dat de Heer Jezus de komende Messias was en ze volgden de Heer Jezus.
Evenzo, toen de Samaritaanse vrouw met de Heer Jezus sprak, hoorde ze de Heer zeggen: “Jezus antwoordde, en zeide tot haar: Een ieder, die van dit water drinkt, zal wederom dorsten;Maar zo wie gedronken zal hebben van het water, dat Ik hem geven zal, dien zal in eeuwigheid niet dorsten; maar het water, dat Ik hem zal geven, zal in hem worden een fontein van water, springende tot in het eeuwige leven.” (Joh. 4: 13-14), en haar geheimen verborgen in haar hart werden onthuld door de Heer. Toen besefte ze dat zo iemand die het mysterie van de waarheid kon spreken en haar geheimen kon onthullen, beslist geen gewone mens of een profeet was. Uit Zijn woorden was ze zeker dat de Heer Jezus de komende Messias was, de Christus. Hierdoor kunnen we zien dat hun wijsheid was dat ze zich concentreerden op het horen van de stem van God. Hoe kunnen we in de laatste dagen beoefenen om de wijze maagden te zijn? 
De Heer Jezus voorspelde: “En ter middernacht geschiedde een geroep: Ziet, de bruidegom komt, gaat uit hem tegemoet!”(Mat. 25: 6) “Nog vele dingen heb Ik u te zeggen, doch gij kunt die nu niet dragen.Maar wanneer Die zal gekomen zijn, namelijk de Geest der waarheid, Hij zal u in al de waarheid leiden; want Hij zal van Zichzelven niet spreken, maar zo wat Hij zal gehoord hebben, zal Hij spreken, en de toekomende dingen zal Hij u verkondigen.”(Joh. 16: 12-13) “Die oren heeft, die hore wat de Geest tot de Gemeenten zegt. Die overwint, Ik zal hem geven te eten van den boom des levens, die in het midden van het paradijs Gods is.”(Openb. 2: 7) “Zie, Ik sta aan de deur, en Ik klop; indien iemand Mijn stem zal horen, en de deur opendoen, Ik zal tot hem inkomen, en Ik zal met hem avondmaal houden, en hij met Mij.”(Openb. 3: 20). Almachtige God zegt: “Omdat we de voetafdrukken van God zoeken, behoren we op zoek te gaan naar Gods wil, naar Gods woorden, naar Zijn uitspraken – want overal waar er nieuwe woorden door God worden gesproken, daar is de stem van God, en overal waar de voetafdrukken van God zijn, daar zijn Gods daden. Overal waar de uitdrukking van God is, daar verschijnt God, en overal waar God verschijnt, daar bestaat de waarheid, de weg en het leven.” 
Uit de woorden van de Heer Jezus en Almachtige God kunnen wij zien dat als de Heer terugkeert, Hij woorden zal spreken, en Hij ons de waarheid en het mysterie zal vertellen die wij niet begrijpen. Met andere woorden, de terugkeer van de Heer is hoofdzakelijk om Zijn schapen te vinden door te spreken. Wanneer wij iemand horen getuigen dat de Heer Jezus al is teruggekeerd om nieuwe woorden uit te drukken, moeten we actief zoeken en onderzoeken, kunnen wij Gods woorden in de laatste dagen horen en Gods stem onderscheiden, zodat we de terugkeer van de Heer kunnen verwelkomen om met de Heer naar het feest te gaan. Dit is wat wijze maagden zouden moeten doen. Ik deel met u een prachtige clip ‘WACHTEN’ - Hoe kunnen we de stem van God herkennen?. Deze film zal ons helpen om de kenmerken van Gods stem te begrijpen en geeft ons de kans om Gods stem te horen en de terugkeer van de Heer te verwelkomen.

 

Christelijke film ‘WACHTEN’ Clip 5 - Hoe kunnen we de stem van God herkennen? (1)

“Wie oren heeft, moet horen wat de Geest tegen de ​gemeenten​ zegt” (Openbaring 2:29). Heb je de Heilige Geest tegen de kerken horen spreken? Zijn de woorden van Almachtige God en Heer Jezus uitgesproken door één Geest, vanuit één bron? Deze filmclip maakt alles duidelijk.

Meer informatie: De kerk van Almachtige God kennen leren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten