2020-04-08

Er vinden veel rampen plaats op het moment. De profetieën over de terugkeer van de Heer zijn in wezen al vervuld, wat voor soort mensen zullen dan worden opgenomen?

In de afgelopen jaren hebben zich wereldwijd veel verschillende rampen voorgedaan. Deze rampen blijven dan ook niet tot een klein stukje beperkt. Zeker niet als je kijkt naar het nieuwe corona-virus welke zijn oorsprong vindt in Wuhan te China. Dit virus heeft de wereld geschokt en heeft zich verspreid naar veel andere landen waaronder bijvoorbeeld: Zuid-Korea, Japan, de Verenigde Staten en Singapore. Daarnaast heeft er een vulkaanuitbarsting in de Filipijnen plaatsgevonden, een aardbeving met een kracht van 6,7 op de schaal van Richter in Turkije en verschillende oorlogen en geweld vinden met angst en beven continu plaats.
Deze frequente rampen vervullen de profetie uit de Bijbel: “Want het ene volk zal tegen het andere volk opstaan, en het ene koninkrijk tegen het andere koninkrijk; en er zullen zijn hongersnoden, en pestilentiën, en aardbevingen in verscheidene plaatsen.Doch al die dingen zijn maar een beginsel der smarten.”(Mat. 24:7-8) Iedereen die echt in de Heer gelooft, wil vóór de rampen worden opgenomen. Veel mensen denken ook dat iedereen in de kerk zal worden opgenomen wanneer de Heer komt en niemand zal achterblijven.
Is deze mening echter wel in overeenstemming met de wil van de Heer Jezus? De Bijbel vermeldt dat de Heer Jezus zei: “Ik zeg u: In dien nacht zullen twee op een bed zijn; de een zal aangenomen, en de ander zal verlaten worden.Twee vrouwen zullen te zamen malen; de ene zal aangenomen, en de andere zal verlaten worden.”(Luc. 17:34-35). In de Bijbel staat: “En het zal geschieden in het ganse land, spreekt de HEERE, de twee delen daarin zullen uitgeroeid worden, en den geest geven; maar het derde deel zal daarin overblijven.”(Zach. 13:8), “Want velen zijn geroepen, maar weinigen uitverkoren.”(Mat. 22:14). Wij kunnen uit deze gedeelten zien dat onze gedachten dat de Heer iedereen zal opnemen, niet klopt. Het is niet in overeenstemming met de woorden van de Heer. De Heer zei expliciet dat éen van de twee moest worden weggenomen en dat er één moest worden achtergelaten. Er wordt ook gezegd dat twee derde van de mensen werd afgesneden en slechts een derde overbleef. Dit betekent dat wanneer de Heer terugkeert, het onmogelijk is dat christenen worden opgenomen.

De Heer Jezus,De Kerk van Almachtige God,

Wat voor soort mensen worden dan opgenomen? De Heer Jezus vertelde ons expliciet: “Nog vele dingen heb Ik u te zeggen, doch gij kunt die nu niet dragen.Maar wanneer Die zal gekomen zijn, namelijk de Geest der waarheid, Hij zal u in al de waarheid leiden; want Hij zal van Zichzelven niet spreken, maar zo wat Hij zal gehoord hebben, zal Hij spreken, en de toekomende dingen zal Hij u verkondigen.”(Joh. 16:12-13) “Mijn schapen horen Mijn stem, en Ik ken dezelve, en zij volgen Mij.”(Joh. 10:27) “Zie, Ik sta aan de deur, en Ik klop; indien iemand Mijn stem zal horen, en de deur opendoen, Ik zal tot hem inkomen, en Ik zal met hem avondmaal houden, en hij met Mij.”(Openb. 20)
 Almachtige God zegt: “Allen die in staat zijn om de tegenwoordige uitspraken van de Heilige Geest te gehoorzamen, zijn gezegend. Het maakt niet uit hoe zij waren of hoe de Heilige Geest in hen werkzaam was. Zij die het nieuwste werk hebben, zijn het meest gezegend en zij die het nieuwste werk niet kunnen volgen, worden geëlimineerd. God wil hen die het nieuwe licht kunnen aanvaarden en Hij wil hen die Zijn nieuwste werk kennen en aanvaarden. Waarom wordt gezegd dat jullie een ingetogen maagd moeten zijn? Een ingetogen maagd is in staat om het werk van de Heilige Geest te zoeken en de nieuwe dingen te begrijpen, en is bovendien in staat om oude opvattingen terzijde te leggen en vandaag gehoorzaam te zijn aan het werk van God.” Uit Gods woorden kunnen wij zien dat als de Heer terugkeert, Hij woorden zal uitdrukken om ons in de volledige waarheid te leiden. Als iemand getuigt over het feit dat de Heer is teruggekeerd, is het van belang dat wij ons focussen op het zoeken naar Gods stem, wij moeten leren luisteren naar de stem van God, Zijn stem herkennen en Hem gehoorzamen. Net als de wijze maagden, kunnen wij de Heer verwelkomen en worden op die manier opgenomen voor Gods troon. Net zoals de Heer Jezus kwam om Zijn werk uit te voeren, herkenden Petrus, Johannes, en gehoorzamen, de wijze maagden, kunnen zij de Heer verwelkomen en worden zij Gods troon opgenomen. Net zoals toen de Heer Jezus kwam om het heilswerk te doen, herkenden Petrus, Johannes, en gehoorzamen, de wijze maagden, kunnen zij de Heer verwelkomen en worden zij Gods troon opgenomen. Net zoals toen de Heer Jezus kwam om het heilswerk te doen, herkenden Petrus, Johannes, Mattheüs en anderen de Heer Jezus als de beloofde Messias doordat zij goed konden luisteren naar Zijn woorden en Zijn stem hieruit herkenden. Op die manier konden zij Gods redding ontvangen. De Schriftgeleerden en Farizeeën daarentegen; letten niet op het luisteren naar de stem van God. Ook al wisten zij dat de woorden van de Heer Jezus macht en gezag hadden, zochten en onderzochten zij deze woorden niet en weerstonden en oordeelden zij gewoon de Heer Jezus. Uiteindelijk werden zij verlaten en geëlimineerd. Het is opvallend dat de eerste opname is gebaseerd op het wel of niet kunnen verstaan van Gods stem, Degene die als eerste de stem van de Heer hoort en Gods verschijning aanvaardt, is een wijze maagd en wordt als eerste opgenomen.
Ten slotte wil ik je aanraden om de volgende prachtige filmclip te bekijken: “Verlangen” - Wie zullen er als eerste worden opgenomen als de Heer terugkomt? Ik hoop dat je de weg kunt vinden om vóór de grote ramp te worden opgenomen.

 

Beste christelijke film ‘Verlangen’ Clip 3 - Wie zullen er als eerste worden opgenomen als de Heer terugkomt?

Veel gelovigen geloven dat als ze maar genoeg offers brengen, veel moeite doen en hard werken, ze als een van de eersten zullen worden opgenomen. Maar is dit gebaseerd op de woorden van de Heer? De Heer Jezus zei: “Vele eersten zullen de laatsten zijn en vele laatsten de eersten” ( Matteüs 19:30). “Mijn schapen luisteren naar mijn stem …” (Johannes 10:27). Het is duidelijk dat de vraag of iemand wel of niet kan worden opgenomen, ervan af hangt of hij de stem van de Heer hoort. Zij die Zijn stem als eerste horen en Zijn verschijning en werk accepteren, zijn de wijze maagden. Zij zullen als eersten worden opgenomen.
Sommige bijbelteksten zijn ontleend aan de Nieuwe Bijbelvertaling © 2004/2007 Nederlands Bijbelgenootschap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten