2020-05-01

Speciale aandacht voor nieuws: religie en mensenrechten

1. De Franse overheid laat leden van De Kerk van Almachtige God deporteren en is zo medeplichtig aan vervolging – Eric Roux

 

Op 1 maart 2018, tijdens de 37ste sessie van Raad voor de Mensenrechten bij de Verenigde Naties in Genève, organiseerde het Samenwerkingsverband van bonden en individuen voor gewetensvrijheid (CAPLC) een bijeenkomst over de schending van godsdienstvrijheid in China en de zaak rond De Kerk van Almachtige God (KAG).
Vanwege de sneeuw in Genève was het vliegveld gesloten en was Eric Roux, voorzitter van de EIRFRF (het Europese interreligieuze forum voor godsdienstvrijheid) afwezig. Ivan Arjona-Pelado, voorzitter van de Stichting voor de verbetering van cultuur en samenleving, las om die reden een door Eric Roux geschreven rapport voor. 

2. Massimo Introvigne onthult waarheid over moord McDonald’s Zhaoyuan en zegt dat ware Xiejiao CCP is

 

Op het internationale congres over geloofsvervolging en mensenrechten in Seoul, Zuid-Korea, presenteerde professor Massimo Introvigne op 23 oktober 2017 een uitgebreide analyse van de onnauwkeurigheden in de definitie van het begrip ‘xiejiao’ door de Chinese Communistische Regering. Hij stelde ook duidelijk dat De Kerk van Almachtige God de religieuze groepering is die het zwaarst wordt vervolgd door de Chinese Communistische overheid, en dat er honderdduizenden christenen van de kerk zijn opgesloten zonder ooit een misdaad te hebben begaan. De enige reden waarom ze zijn vastgezet en veroordeeld is hun binding met De Kerk van Almachtige God. De Chinese autoriteiten hebben nooit ontkend dat ze de kerk onderdrukken, en ze houden vol dat de kerkleden ernstige misdaden zouden hebben begaan, met inbegrip van het vermeende moordincident in de McDonald’s in Zhaoyuan op 28 mei. Tot nu toe is er echter nog geen enkel keihard bewijs geleverd voor de aantijgingen van de Chinese overheid tegen De Kerk van Almachtige God. Professor Introvigne heeft een grondig onderzoek met een analyse van de moordzaak in de McDonald’s in Zhaoyuan op 28 mei uitgevoerd en de resultaten daarvan gepubliceerd. Zijn bevindingen lieten zien dat de wrede moordenaars beslist geen leden van De Kerk van Almachtige God waren, en dat er geen enkel verband bestaat tussen het moordincident in de McDonald’s in Zhaoyuan op 28 mei en de kerk. Aan het eind van het congres stelde professor Introvigne dat de enige echte xiejiao de Chinese Communistische Partij zelf is. 

3. Westerse wetenschappers vs CCP-afgezanten bij de VN in Genève over De Kerk van Almachtige God

 

Op 1 maart 2018, tijdens de 37e zitting van de VN-Mensenrechtenraad in Genève, organiseerde de Coördinatie van de Verenigingen en Individuen voor de Vrijheid van Geweten (CAP LC) een nevenevenement over het onderdrukken van godsdienstvrijheid in China en de kwestie van De Kerk van Almachtige God (CAG). Een panel van internationale wetenschappers, mensenrechtenexperts en experts op het gebied van godsdienstvrijheid besprak de situatie van leden van De Kerk van Almachtige God die zwaar vervolgd worden in China, en hun situatie in Zuid-Korea en Europa, waar ze vaak geen vluchtelingenasiel krijgen. Tijdens de bijeenkomst debatteerden wetenschappers en leden van de delegatie van de Chinese Communistische Partij. 

Meer informatie: De kerk van Almachtige God kennen leren


Geen opmerkingen:

Een reactie posten