2020-03-07

Gospel film ‘Meng je niet in mijn zaken’ Clip 1 - Hoe gaan wij om met Bliksem uit het oosten op een wijze die aansluit bij de wil van de Heer? (Dutch subtitles)

Li Qingxin is prediker van een huiskerk. Zij heeft een paar keer ‘De Bliksem uit het oosten’ samen met een paar broeders en zusters onderzocht, dan begreep ze de waarheden die ze niet begreep in het verleden. Nadat ze hoorden wat ‘De Bliksem uit het oosten’ heeft verkonidigd, hebben ze er teveel van verkregen. Dus ze wilden graag verder onderzoeken. Maar dominee Qiao van hun kerk heeft hen belemmerd om de preek te beluisteren. Een zuster zei tegen hem” “De laatste jaren brengen je preken geen nieuw licht of nieuwe verlichting. Je gaat maar door over oude Bijbelkennis en lege theorieën. De broeders en zusters hadden hier al lang genoeg van. Ze zijn het zat en ze krijgen geen voedsel voor hun leven. Overal zijn mensen negatief en zwak. Ze lopen in het duister en zijn de aanwezigheid van de Heer kwijtgeraakt. Het is niet zo dat jullie niet duidelijk zijn, als dominees en ouderlingen. Als het jullie echt om de wil van de Heer gaat, waarom bekommeren jullie je dan niet om de levens van de broeders en zusters? Weet je hoe de broeders en zusters lijden en hoe hulpeloos ze zijn als ze geestelijk voedsel ontberen en in duisternis leven? We kunnen de Heer bijna verwelkomen. Waarom leid je de broeders en zusters niet bij het zoeken naar de voetstappen van Gods werk? Je sluit alleen de kerk af en je bestrijdt Bliksem uit het oosten. Zijn je daden in overeenstemming met de wil van de Heer? Wat is je uiteindelijke doel?” Hoe zou dominee Qiao vervolgens beantwoorden? Laten we kijken naar de film. 



Gospel film ‘Meng je niet in mijn zaken’ Clip 1 - Hoe gaan wij om met Bliksem uit het oosten op een wijze die aansluit bij de wil van de Heer? (Dutch subtitles)

Wanneer mensen getuigen dat Bliksem uit het oosten de terugkeer van de Heer Jezus is, zijn veel gelovigen van mening dat Bliksem uit het oosten de ware weg is, en dat ze er proactief onderzoek naar moeten doen om de stem van de Heer te kunnen horen. Dominees en ouderlingen interpreteren de Bijbel echter verkeerd om zich af te zetten tegen Bliksem uit het oosten en deze te veroordelen.
Onder het motto “wij beschermen de weg des Heren, wij zijn hoeders van de kudde en wij zijn verantwoordelijk voor het leven van gelovigen” doen ze er alles aan om te verhinderen dat gelovigen zich gaan verdiepen in de ware weg. Is Bliksem uit het oosten waarlijk de terugkeer van de Heer die zich manifesteert en Zijn werk doet? Hoe moeten we zo omgaan met Bliksem uit het oosten dat we voldoen aan de wil van de Heer?
Sommige bijbelteksten zijn ontleend aan de Nieuwe Bijbelvertaling © 2004/2007 Nederlands Bijbelgenootschap.

Aanbevolen voor jou: Beste christelijke film

Geen opmerkingen:

Een reactie posten