2020-05-06

Hoe bidt u tot God?

In het echte leven komen we vaak tot God en bidden we oprecht wanneer er iets gebeurt, waarbij we God vragen ons te helpen onze moeilijkheden en problemen op te lossen. In vredige momenten bidden we alleen volgens bepaalde formules, en weten niet wat zeggen, elke keer herhalen we dezelfde woorden! Worden zulke gebeden door God verhoord? Wat voor soort gebeden worden door God goedgekeurd?

God bidden,De Kerk van Almachtige God,

De Heer Jezus zei: “En als gij bidt, zo gebruikt geen ijdel verhaal van woorden, gelijk de heidenen; want zij menen, dat zij door hun veelheid van woorden zullen verhoord worden” (Matteüs 6:7). “Dit volk genaakt Mij met hun mond, en eert Mij met de lippen, maar hun hart houdt zich verre van Mij” (Matteüs 15:8). “God is een Geest, en die Hem aanbidden, moeten Hem aanbidden in geest en waarheid” (Johannes 4:24). 

Almachtige God zegt: “Wat betekent het om werkelijk te bidden? Het betekent het uitspreken van de woorden in je hart tot God en communiceren met God terwijl je Zijn wil begrepen hebt, gebaseerd op Zijn woorden; het betekent bijzonder dicht bij God voelen, voelen dat Hij voor je staat en dat je iets tegen Hem te zeggen hebt; en het betekent vooral het uitstralen binnen in je hart en voelen dat God uitzonderlijk liefelijk is. Je zult je bijzonder geïnspireerd voelen en na het horen van jouw woorden zullen je broeders en zusters tevreden zijn, ze zullen voelen dat de woorden die je spreekt de woorden zijn in hun harten, de woorden die zij wensen te zeggen en dat wat jij zegt vertegenwoordigt wat zij willen zeggen. Dit is wat het betekent om werkelijk te bidden. Nadat je echt hebt gebeden, zal je hart vervuld zijn van vrede en tevredenheid; de kracht om van God te houden zal naar boven komen en je zult voelen dat niets in je hele leven meer waard is of belangrijker dan God lief te hebben – en dit alles zal bewijzen dat je gebeden effectief geweest zullen zijn.” “Terwijl je bidt, moet je hart in vrede zijn met God en moet het oprecht zijn. Je bent werkelijk aan het communiceren met God en tot Hem aan het bidden; je moet God niet om de tuin leiden door mooi klinkende woorden te gebruiken. Het gebed moet gericht zijn op dat wat God vandaag verlangt te bereiken. Vraag God om je verlichting en illuminatie te brengen en maak de toestand waarin je verkeert en moeilijkheden duidelijk in je gebed tot God en toon je vastberadenheid aan God. Het gebed is niet het volgen van een procedure, maar het zoeken van God door je waarachtige hart te gebruiken. Vraag God om je hart te beschermen, waardoor het mogelijk wordt om vaak in vrede voor God te zijn, zodat je in staat zult zijn om jezelf te leren kennen, jezelf te minachten en jezelf te begeven in de omgeving die God voor je heeft ingesteld, zodat het mogelijk voor je is om zodoende een normale relatie met God te hebben, hetgeen jou iemand maakt die werkelijk van God houdt” (uit ‘Over de praktijk van het gebed’ in ‘Het Woord verschijnt in het vlees’).
Aan de hand van deze woorden van God kunnen we zien dat echt bidden is dat je uit je hart praten met God, vertel God openhartig je kennis van Gods woorden en je ervaring. Gebed gaat niet over bidden voor je eigen zegen, maar bidden tot God voor de moeilijkheid die je tegenkomt in het nastreven van de waarheid, voor de zorg om Gods wil, voor het tevredenstellen van Gods wil en voor het goed kunnen vervullen van je plicht.Ook wil ik het volgende lied over gebed met jullie delen:  

1. kerkmuziek luisteren ‘Echt gebed’ Nederlands



2. Christelijke muziek luisteren ‘Het effect van een waarachtig gebed’ | Prachtige muziek

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten